Praženo sladko zelje kot priloga
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Mateja Vrbinc Beton
Vrsta jedi: mesna jed
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 čebula
- 2 ščepec soli
- nekaj olivnega olja
- 2 korenjčka
- --- ---
- pol zeljne glave
- 3 kos krompirji
- 3 kos puranovi zrezki
- 1 čajna žlica rdeče paprike.
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 7988 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 807 |
Navodila za pripravo
Praženo sladko zelje s pečenim krompirčkom iz pečice in pečenim puranovim zrezkom.
1. Zelje nareži na tanke rezine in operi. Nareži čebulo in jo na olivnem olju popraži. Dodaj zelje, in narezano korenje in posoli. Nekaj časa praži, duši, zalij z vodo in kuhaj, da se zelje zmehča. Začini s sladko rdečo papriko. cca 30 minut
2. Pekač oblož s peki papirjem, krompir olupi, nareži na kose, posoli in pokapaj z olivnim oljem. Peci v pečici pri 200 °C. 45 minut.
3. Puranove zrezke na hitro popeci v ponvi na obeh straneh, posoli, da spustijo vodo, še malo poduši in to je to.
Kosilo imaš pripravljeno.
Dober tek.