Moja kuhinja:

Rižota z grahom in slanino

brez glutena



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: čisto lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 1 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Sestavine

  • 6 pest riža
  • 1 čajna žlica olja
  • 1 kos slanine
  • 1 pest graha

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 4914

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 916

Navodila za pripravo

Na malo olja prepražimo slanini. Dodamo grah in riž. Zalijemo z vodo, premešamo in kuhamo do mehkega. Vmes večkrat premešamo. Ko je rižota kuhana jo damo na krožnik in postrežemo.

Chefov nasvet:

Če imamo mesnato slanino jo popečemo na olju, če imamo slanino, ki ima veliko maščobe je ne pečemo na olju, ampak maščobo, ki pride iz slanine še odcedimo.
Ker je slanina že slana ni potrebno soliti, vendar preden postrežete preverite slanost i

rižota




Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev