Rižota z grahom in slanino
brez glutena
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: klavdija hiti
Vrsta jedi: mesna jed
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: čisto lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 1 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Sestavine
- 6 pest riža
- 1 čajna žlica olja
- 1 kos slanine
- 1 pest graha
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 4914 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 916 |
Navodila za pripravo
Na malo olja prepražimo slanini. Dodamo grah in riž. Zalijemo z vodo, premešamo in kuhamo do mehkega. Vmes večkrat premešamo. Ko je rižota kuhana jo damo na krožnik in postrežemo.
Chefov nasvet:
Če imamo mesnato slanino jo popečemo na olju, če imamo slanino, ki ima veliko maščobe je ne pečemo na olju, ampak maščobo, ki pride iz slanine še odcedimo.
Ker je slanina že slana ni potrebno soliti, vendar preden postrežete preverite slanost i