Moja kuhinja:

Segadin



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 kos lovorjev list
  • 2 jedilna žlica ostre moke
  • 1 čajna žlica popra
  • 1 voda za kuhanje
  • 5 dcl paradižnikove mezge
  • 1 kg kislega zelja
  • 2 jedilna žlica sladke mlete paprike
  • 0,5 kg svinjskega mesa-svinjska rebra
  • 2 kos velike čebule
  • 3 jedilna žlica zaseke ali olja

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 7513

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 821

Navodila za pripravo

V vodi skuhamo kislo zelje. Vre naj pet minut, nato ga odcedimo. V voku na olju ali zaseki popražimo čebulo, da postane zlato rumena. Dodamo svinjsko meso, najboljše za segedin so svinjska rebra - vršički, poper, lovorjev list. Meso dušimo, da postane mehko, po potrebi ga zalivamo. Ko je mehko in zlato zapečeno ga posujemo z sladko papriko in ostro moko. Zalijemo z paradižnikovo mezgo. Če je pregosto lahko tudi z malo vode. Dodamo kuhano zelje in vse skupaj dušimo še 10 minut. Poizkusimo, če je potrebno dosolit. Navadno je že dovolj slano zelje in mezga.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev