Segadin
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Majda Gomboc
Vrsta jedi: mesna jed
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 kos lovorjev list
- 2 jedilna žlica ostre moke
- 1 čajna žlica popra
- 1 voda za kuhanje
- 5 dcl paradižnikove mezge
- 1 kg kislega zelja
- 2 jedilna žlica sladke mlete paprike
- 0,5 kg svinjskega mesa-svinjska rebra
- 2 kos velike čebule
- 3 jedilna žlica zaseke ali olja
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 7513 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 821 |
Navodila za pripravo
V vodi skuhamo kislo zelje. Vre naj pet minut, nato ga odcedimo. V voku na olju ali zaseki popražimo čebulo, da postane zlato rumena. Dodamo svinjsko meso, najboljše za segedin so svinjska rebra - vršički, poper, lovorjev list. Meso dušimo, da postane mehko, po potrebi ga zalivamo. Ko je mehko in zlato zapečeno ga posujemo z sladko papriko in ostro moko. Zalijemo z paradižnikovo mezgo. Če je pregosto lahko tudi z malo vode. Dodamo kuhano zelje in vse skupaj dušimo še 10 minut. Poizkusimo, če je potrebno dosolit. Navadno je že dovolj slano zelje in mezga.