Špinačni kruhovi cmoki
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: klavdija hiti
Vrsta jedi: mesna jed
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- - sol
- 1 pest moke
- - začimb za svinjino
- 1 kos jajce
- 3 dcl mleka
- 0.5 kg kruha
- 20 dag svinjske ribice
- 20 dag odmrznjene špinače
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 2867 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 872 |
Navodila za pripravo
Suh kruh narežemo na kocke, lahko jih še malo osušimo, kruhu dodamo mleko, jajce, sol in špinačo. Pustimo, da se napije. Čez čas maso premešamo, če je premehka dodamo moko, če je pretrda dodamo mleko po potrebi. Pustimo, da se še napije. V tem času narežemo svinjsko ribico na zrezke, jih posolimo, začinimo in popečemo. Iz mase naredimo kroglice in jih polagamo v osoljen krop. Kuhamo 10min. Cmoke ponudimo z zrezki, katere lahko naredimo tudi v omaki.