Moja kuhinja:

SVINJSKA RIBICA OVITA V PRŠUT Z ŠPINAČNIMI ŽLIČNIKI



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 5 dag masla
  • 4 dag mletih mandeljev
  • 3,5 dag moke
  • 1 dag soli
  • 1 kos jajce
  • 1 ščepec popra
  • 20 dag špinače
  • 50 dag svinjske ribice
  • 5 dag pršuta
  • 1 jedilna žlica začimb za steak (rožmarin, beli poper, majaron, mleti česen,koriander,..)
  • 10 dag mladega sirčka
  • 8 dag naribanega parmezana
  • 1 ščepec naribanega muškatnega oreščka
  • 3 jedilna žlica nalistanih mandeljev

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 4706

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 788

Navodila za pripravo

Svinjsko ribico očistimo, narežemo na debelejše kose. Solimo, popramo in začinimo z začimbami ( za steak), ovijemo z pršutom.
Špinačo sesekljamo, razmešamo sirček in jajco, primešamo sesekljano špinačo in naribani parmezan, vgnetemo tudi mlete mandlje in moko. Zmes solimo, popramo in začinimo z muškatim oreščkom. V kozici pristavimo vodo, da zavre. Z 2 mokrima žlicama oblikujemo zmes v žličnike.Damo jih kuhat v osoljen krop. Kuhane žličnike poberemo iz kozice, zložimo v pomaščen model, potresemo z mandeljevimi lističi in s parmezanom pečemo pod žarom 3 minute. Medtem na maslu popečemo tudi svinjsko ribico. Serviramo na krožnik in polijemo z omako, ki je nastala pri pečenju svinjske ribice.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev