SVINJSKA RIBICA OVITA V PRŠUT Z ŠPINAČNIMI ŽLIČNIKI
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: ANITA ŠPILAK
Vrsta jedi: mesna jed
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 5 dag masla
- 4 dag mletih mandeljev
- 3,5 dag moke
- 1 dag soli
- 1 kos jajce
- 1 ščepec popra
- 20 dag špinače
- 50 dag svinjske ribice
- 5 dag pršuta
- 1 jedilna žlica začimb za steak (rožmarin, beli poper, majaron, mleti česen,koriander,..)
- 10 dag mladega sirčka
- 8 dag naribanega parmezana
- 1 ščepec naribanega muškatnega oreščka
- 3 jedilna žlica nalistanih mandeljev
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 4706 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 788 |
Navodila za pripravo
Svinjsko ribico očistimo, narežemo na debelejše kose. Solimo, popramo in začinimo z začimbami ( za steak), ovijemo z pršutom.
Špinačo sesekljamo, razmešamo sirček in jajco, primešamo sesekljano špinačo in naribani parmezan, vgnetemo tudi mlete mandlje in moko. Zmes solimo, popramo in začinimo z muškatim oreščkom. V kozici pristavimo vodo, da zavre. Z 2 mokrima žlicama oblikujemo zmes v žličnike.Damo jih kuhat v osoljen krop. Kuhane žličnike poberemo iz kozice, zložimo v pomaščen model, potresemo z mandeljevimi lističi in s parmezanom pečemo pod žarom 3 minute. Medtem na maslu popečemo tudi svinjsko ribico. Serviramo na krožnik in polijemo z omako, ki je nastala pri pečenju svinjske ribice.