Zrezki in krompirček na žaru delimano
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Mateja Vrbinc Beton
Vrsta jedi: mesna jed
Čas priprave: 20 minut ali manj
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 jedilna žlica masla
- 2 ščepec soli
- 3 tanko narezani goveji zrezki
- 2 krompirčka
- 3 listi kitajskega zelja
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 2749 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 722 |
Navodila za pripravo
Žar ponev segrejemo in v njej na hitro popečemo zrezke z obeh strani. Posolimo. Zrezke shranimo v drugi, pokriti posodi, da se ne shladijo. Meso v delimano posodi ni treba peči na maščobi. Ko pa ga serviramo, ga pokapljamo z oljčnim oljem.
Krompir olupimo in ga narežemo na tanke kolobarje, (čips rezine). V ponev damo žlico masla, na katerem popečemo na tanko narezane rezine krompirja.
Zelje narežemo po dolžini. In ga zraven serviramo v kozarčku.