Sirove bombice
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Ana Kristanc
Vrsta jedi: prigrizek
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- ščepec sladkorja
- 1 jajce
- 1,6 dcl mleka
- 3-4 žlice olja
- 250 g moke
- dober ščepec soli
- 1/3 kocke kvasa
- 1-2 pesti sira
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 2828 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 851 |
Navodila za pripravo
Več mojih receptov lahko najdete na www.ljubeznipolnaskleda.si
Moko stresemo na kuhinjsko površino. Ob robu potresemo sol in prilijemo olje. V kozarec prilijemo toplo vodo. Vodi dodamo sladkor in kvas. Kozarec pokrijemo in pustimo kvas vzhajati kakšne 5-10 minut.
Vodo s kvasom nato prilijemo v sredino moke in jo vmešamo. Testo zgnetemo in razdelimo na dva ali tri dele - odvisno od željene velikosti bombic. Vsak del razvaljamo (ali oblikujem s prsti) v obliko kroga, debeline približno 3 mm. Vsak krog nadevamo z nekaj žlicami naribanega sira. Poskrbimo da ne potresemo sira čisto po robu, temveč ga potresemo bolj ali manj na sredino. Z rokami nato zvijemo testo čez sir in ga tam dbro pritrdimo, da ta kasneje med peko na bo stekel ven, in z rokami oblikujemo bombico. Po vrhu jo premažemo z žvrkljanim jajcem in potresemo s sirom.
Bombice položimo v segreto pečico na 180 stopinj za kakšne 25 minut.
Dober tek!