Moja kuhinja:

Sirove bombice



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: prigrizek

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • ščepec sladkorja
  • 1 jajce
  • 1,6 dcl mleka
  • 3-4 žlice olja
  • 250 g moke
  • dober ščepec soli
  • 1/3 kocke kvasa
  • 1-2 pesti sira

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2828

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 851

Navodila za pripravo

Več mojih receptov lahko najdete na www.ljubeznipolnaskleda.si

Moko stresemo na kuhinjsko površino. Ob robu potresemo sol in prilijemo olje. V kozarec prilijemo toplo vodo. Vodi dodamo sladkor in kvas. Kozarec pokrijemo in pustimo kvas vzhajati kakšne 5-10 minut.

Vodo s kvasom nato prilijemo v sredino moke in jo vmešamo. Testo zgnetemo in razdelimo na dva ali tri dele - odvisno od željene velikosti bombic. Vsak del razvaljamo (ali oblikujem s prsti) v obliko kroga, debeline približno 3 mm. Vsak krog nadevamo z nekaj žlicami naribanega sira. Poskrbimo da ne potresemo sira čisto po robu, temveč ga potresemo bolj ali manj na sredino. Z rokami nato zvijemo testo čez sir in ga tam dbro pritrdimo, da ta kasneje med peko na bo stekel ven, in z rokami oblikujemo bombico. Po vrhu jo premažemo z žvrkljanim jajcem in potresemo s sirom.

Bombice položimo v segreto pečico na 180 stopinj za kakšne 25 minut.

Dober tek!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev