ZELENJAVNI TUNIN NAMAZ
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: marjeta šlenc
Vrsta jedi: prigrizek
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 paprika
- 1 jedilna žlica navadnega jogurta
- 2 veliki konzervi tunine v olju
- 1 jedilna žlica kisle smetane
- 1 strok česna
- 1 kisla kumarica
- 1 manjši paradižnik
- 1 ščepec mlete paprike
- 1 čajna žlica peteršilja
- 1 čajna žlica drobnjaka
- 1 ščepec sol in poper
- 1 manjša čebula ali malo pora
- 2 sirčka za mazanje (lahko Zdenka)
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 2658 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 780 |
Navodila za pripravo
Kumarico, paradižnik, papriko, čebulo, peteršilj in drobnjak na drobno sesekljamo. Tunini odlijemo olje in jo zmešamo s kislo smetano in jogurtom. Nato dodamo še nasekljano zelenjavo in v vse skupaj razmešamo še sirček. Po okusu dodamo začimbe: mleto rdečo papriko, sol in poper.
Namaz je odličen na popečenem čebulnem kruhu.