POHAN SIR
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Anton Vengust
Vrsta jedi: priloga
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 drobtine
- 2 jajca
- 30 dag edamca v kosu
- 1 moka
- 1 olje za cvrtje
- 2 šniti kruha
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 8778 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 892 |
Navodila za pripravo
Sir narežemo na tri enake dele,in ga najprej povaljamo v moki, potem v jajcu in nato v drobtinah.Potem še dvakrat v jajce in v drobtine. S tem preprečimo, da bi sir med peko iztekal.Nato ga damo še za kakšno uro v hladilnik.
Na kuhalnik pristavimo ponev, v kateri segrejemo olje. Vsak kos paniranega sira zlatorumeno ocvremo na obeh straneh (približno 3 minute na vsaki strani, da se sir ne napihne in skorjica poči, nato pa sir izteče).
Za prilogo pa seveda pomfrit in tatarska omaka.
V jajce ,ki nam ostane, povaljamo kruh,nato še v drobtine in prav tako ocvremo v olju.
Pa dober tek