Zvitki iz listnatega testa s špinačo in pršutom
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Tina Jan
Vrsta jedi: priloga
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: čisto lahek
Količina: 12
[ Št. glasov: 1 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 4 lističe listnatega testa
- nekaj narezanega pršuta na koščke
- 7 žličk smetane za kuhanje
- 250 g špinače
- malo soli
- 1 žličko grobo mletih orehov
- malo ingverja in muškatnega oreščka
- malo olja
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 5774 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 1002 |
Navodila za pripravo
Špinačo odtalimo.
Lističe listnetega testa položimo na delovno površino in nanje nadevamo špinačo in jo dobro premažemo po testu.
Špinačo začinimo s soljo in ingverjem, ter muškatnim oreščkom.
Prelijemo nekaj žličk smetane za kuhanje, potrosimo narezan pršut in orehe. Vse skupaj zvijemo v zvitek, kot bi pekli štrudel.
Pekač namastimo z oljem in z njim dobro premažemo tudi listnato testo.
Damo v pečico in pečemo okoli 40 minut na 180 - 200 stopinj, oziroma toliko časa, da je testo lepo zapečeno.
Pečene zvitke malce pomažemo z vodo, pokrijemo s folijo in damo še za nekaj minut v ogasnjeno pečico.
Pred serviranjem še tople zvitke narežemo in jih ponudimo kot toplo predjed, lahko k nadavani pečenkini ruladi.
Če boste to delali za Božič ali novo leto, svojim povabljencem ponudite še kakšen orehov aperitiv, da bodo lažje dočakali okusno večerjo.
Pa dober tek!
Marica Sinkovec
o kak d0bro zgleda njamnjam