AKACIJEVA FRTALJA
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Marjana Marodi
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: čisto lahek
Količina: 4
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 5 jajc
- 250 g moke (1/2 mehke, 1/2 ostre)
- 300 ml mleka
- 1 ml zvrhana žlica sladkorja
- 1 ščepec soli
- 250 g akacijevega cvetja
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 5078 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 873 |
Navodila za pripravo
Rumenjake ločimo od beljakov
Rumenjake in sladkor stepamo, da se speni. Dodamo mleko, moko in sol in vse skupaj zmiksamo v homogeno zmes.
Posebaj stepemo sneg iz beljakov in jih rahlo primešamo v jajčno zmes.
Akacijevo cvetje osmukamo s pecljev in jih umešamo v jajčno zmes.
V naoljeno in dovolj vročo ponev vlijemo del zmesi ter pečemo na rahlem ognju (indukcija na 3) z obeh strani, da se lepo prepeče.
Zvrnemo na krožnik in posipamo s sladkorjem v prahu.
Chefov nasvet:
Tole jajčno zmes lahko uporabimo tudi za akacijeve ali bezgove ocvrtke.