bodi moj valentin
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: nina kastelec
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 275 g moke
- 120 g sladkorja
- 1 ščepec soli
- 100 g masla
- 2 jedilna žlica sladkorja v prahu
- 500 ml sladke smetane
- 500 ml mleka
- 8 jajc
- 4 vanilij sladkor
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 2787 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 773 |
Navodila za pripravo
Testo:
250 ml vode, maslo in sol zavremo. Vsujemo 175g moke in premešamo, da se naredi kepa, ki se loči od dna posode. Odstavimo in takoj vmešamo eno jajce. Malo ohladimo in vmešamo še 3 jajca. Na pekač položimo peki papir. Testo oblikujemo v srčke s pomočjo brizge. Pečemo v segreti pečici na 200°C 30 min. Pečene prerežemo na pol.
Nadev:
4 beljake+ 40 g sladkorja+ 4 vanilij sladkorje stepemo v trd sneg.
4 rumenjake+ 80 g sladkorja+ 100 g moke+ 7 žlic mleka zmešamo in zakuhamo v 0,5 l zavretega mleka kot puding. Takoj primešamo sneg iz beljakov. Ohladimo.
Sladko smetano stepemo.
Polovico srčka nadevamo z maso in sladko smetano. Pokrijemo z drugo polovico srčka. Posujemo s sladkorjem v prahu.
Dober tek.