Moja kuhinja:

bodi moj valentin



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 275 g moke
  • 120 g sladkorja
  • 1 ščepec soli
  • 100 g masla
  • 2 jedilna žlica sladkorja v prahu
  • 500 ml sladke smetane
  • 500 ml mleka
  • 8 jajc
  • 4 vanilij sladkor

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2787

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 773

Navodila za pripravo

Testo:
250 ml vode, maslo in sol zavremo. Vsujemo 175g moke in premešamo, da se naredi kepa, ki se loči od dna posode. Odstavimo in takoj vmešamo eno jajce. Malo ohladimo in vmešamo še 3 jajca. Na pekač položimo peki papir. Testo oblikujemo v srčke s pomočjo brizge. Pečemo v segreti pečici na 200°C 30 min. Pečene prerežemo na pol.
Nadev:
4 beljake+ 40 g sladkorja+ 4 vanilij sladkorje stepemo v trd sneg.
4 rumenjake+ 80 g sladkorja+ 100 g moke+ 7 žlic mleka zmešamo in zakuhamo v 0,5 l zavretega mleka kot puding. Takoj primešamo sneg iz beljakov. Ohladimo.
Sladko smetano stepemo.
Polovico srčka nadevamo z maso in sladko smetano. Pokrijemo z drugo polovico srčka. Posujemo s sladkorjem v prahu.
Dober tek.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev