Breskova marmelada z gozdnimi sadeži
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Katja Turk
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: pooočasna kuharija
Zahtevnost: lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 4 kg vinogradniških breskev
- 30 dag borovnic
- 30 dag jagod
- 4 kg želirnega sladkorja
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 3755 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 877 |
Navodila za pripravo
Breskve operemo, olupimo in izkoščičimo. Nato jih zmeljemo/ spasiramo skupaj z jagodami in borovnicami (oz. gozdnimi sadeži). V večjem loncu, ki smo ga prej oplahnili z vodo (da se med kuhanjem ne prijema posode), prekuhamo spasirano sadje z želirnim sladkorjem in se držimo navodil na embalaži. Opravimo želirni preizkus in ko dobimo željeno gostoto, marmelado napolnemo v vnaprej ogrete kozarce (v pečici na 100 stopinj). Pokrovček razkužimo, kozarček zapremo in ga preventivno obrnemo na glavo za nekaj minut. Nato zavijemo v toplo odejo in pustimo tam toliko časa, da se ohladi.
Navodila za pripravo
Breskve operemo, olupimo in izkoščičimo. Nato jih zmeljemo/ spasiramo skupaj z jagodami in borovnicami (oz. gozdnimi sadeži). V večjem loncu, ki smo ga prej oplahnili z vodo (da se med kuhanjem ne prijema posode), prekuhamo spasirano sadje z želirnim sladkorjem in se držimo navodil na embalaži. Opravimo želirni preizkus in ko dobimo željeno gostoto, marmelado napolnemo v vnaprej ogrete kozarce (v pečici na 100 stopinj). Pokrovček razkužimo, kozarček zapremo in ga preventivno obrnemo na glavo za nekaj minut. Nato zavijemo v toplo odejo in pustimo tam toliko časa, da se ohladi.
Chefov nasvet:
Glede na to, da gozdni sadeži niso v sezoni z vinogradniškimi breskvami, sem uporabila zamrznjene. Tako lahko kombiniramo različne vrste sadja za marmelade.