Moja kuhinja:

Buhteljni


Buhteljni
Buhteljni
Buhteljni
Buhteljni

Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 50 g sladkorja
  • 1 skodelica olja
  • 300 g moke
  • 30 g svežega kvasa
  • 125 ml mleka
  • 70 g margarine

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 4123

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 720

Navodila za pripravo

Najprej zmešamo jajca, margarino in sladkor v mlačno mleko pa stopimo kvas. Ko se sestavine poenotijo še dodamo mleko s kvasom nato pa počasi vmešamo moko. Če ročno gnetemo moramo gnesti tako dolgo da testo odstopi od posode oz. z mešalnikom gnetemo 6 min. Testo pustimo počivat 1 uro. Potem ga razvaljamo na 8x8 velike kvadrate na sredino damo žlico marmelade in konce kvadrata primemo skupaj kot v nekakšno culo in zavrtimo pomočimo v olje in damo na pekač narobe obrnjeno culo. V olje se zato pomoči, da se ne sprimejo skupaj.
Ko smo napolnili pekač damo za 30 min vzhajat in potem v poprej segreto pečico na 200°C za 30 min.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev