Moja kuhinja:

Cesarski praženec ali “šmorn” s cimetom v voku delimano



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 3 jajca
  • 2 čajna žlica sladkorja
  • 2 skodelica moke
  • 1 ščepec soli
  • 2 dcl mleka
  • 2 čajna žlica cimeta
  • 2 jedilna žlica olja

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3652

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 620

Navodila za pripravo

Jajca penasto umešamo, dodamo mleko, moko, sol in cimet ter vse skupaj zmešamo, da dobimo gosto maso. Na koncu dodamo še žličko jedilnega olja. (Sladkorja v maso ne dodajamo, da se pri peki testo ne žge.)
Delimano vok segrejemo in dodamo žličko olja ter vanj vlijemo maso. Malo zapečemo in počasi pričnemo z mešanjem. Uporabimo lesene kuhalnice. Bolj bomo mešali, bolj drobene koščke bomo dobili, manj bomo mešali, večji bodo ostali. Odvisno kakšen je vaš okus.
Šmoren je pečen, ko so vsi koščki lepo zlato rjavo zapečeni in v sredini ne več pocasti. (15 - 20 minut).
V voku delimano se šmorn lepo zapeče, prav tako ni potrebno dodati veliko olja, (v bistvu bi lahko pekli tudi brez) saj se na posodo nič ne prijema.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev