Moja kuhinja:

Čokoladni cheesecake


Čokoladni cheesecake
Čokoladni cheesecake
Čokoladni cheesecake
Čokoladni cheesecake

Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 7 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 100 g masla
  • 100 g sladkorja (krema)
  • 250 g čokoladnih piškotov
  • 260 g temne čokolade za kuhanje
  • 315 g sladkor (karamel)
  • 185 ml voda (karamel)
  • 250 ml sladke smetane (karamel)
  • 120 g slanih arašidov (karamel)
  • 150 g bele čokolade za kuhanje (krema)
  • 300 g kremnega sira (krema)
  • 310 g sladke smetane (krema)
  • 4 kos želatine (krema)
  • 315 g sladkor (merengue)
  • 60 ml voda (merengue)
  • 4 kos beljaki (merengue)
  • 1 ščepec soli (merengue)

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 24957

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 1542

Navodila za pripravo

Ko sem videl ta recept sem moraaaaaal poskusit :)

TESTO:
Piškote zmeljemo in zmešamo skupaj z stopljenim maslom. Piškotno mešanico damo v okrogel pekač premera 22cm in 6cm višine. S kozrarcem, ki ima ravne zunanje linije si pomagamo, da pritisnemo drobtine ob steno pekača. Ko so drobtine lepo porazdeljene damo v hladilnik da se ohladi.

KARAMEL:
Zmešamo sladkor in vodo v ponvi ter segrevamo na srednji temperaturi, dokler se sladkor ne stopi. Ko je sladkor stopljen povečamo temperaturo in segrevamo dokler sladkor ne postane zlate barve (cca. 20 min, ter vmes mešamo zgolj po potrebi). Ko je sladkor željene barve odstavimo in vmešamo sladko smetano ter pokuhamo še kaki 2 minuti. Pustimo pol ure, da se ohladi in vmešamo slane arašide. Prelijemo na piškotno testo in postavimo v hladilnik za 2 uri, da se ohladi.

ČOKOLADNA PREVLEKA:
60g čokolade zmešamo z 5 g masla ter 10ml sladke smetane nad vodno kopeljo. Ko je mešanica pripravljena prelijemo arašide in pogladimo, da je ravno. Postavimo nazaj v hladilnik za kakih 10 minut.

SIRNA KREMA:
Belo čokolado stopimo nad vodno kopeljo. Ko se stopi damo h kraju za 5 minut da se ohladi. Medtem zmešamo kremni sir, sladkor in 185 ml sladke smetane v gladko maso. Nato vmešamo stopljeno belo čokolado. Želatino namočimo v hladni vodi in ko nabrekne jo razpustimo na majhnem ognju. Ko je stopljena, jo vmešamo v kremo. Z žlico kremo nanesemo na temno čokolado in lepo pogladimo. Torto nazaj postavimo v hladilnik za kake 4 ure.

ČOKOLADNA KREMA:
Preostanek temne čokolade in smetane segrevamo v nepregorni posodi na nizki temperaturi, dokler se čokolada ne stopi in dobimo lepo gladko mešanico. Prelijemo po kremni plasti in postavimo za 1 uro v hladilnik.

ITALIJANSKI MERENGUE:
Tukaj sem res užival :).... V nepregorni posodoi zmešamo sladkor in vodo ter segrevamo na srednji temperaturi, dokler se sladkor ne stopi. Povečamo na višjo temperaturo in segrevamo toliko časa, dokler nam temperatura ne doseže 120 stopinj C. Na oko je težko določit kdaj je ta stopnja, tako da je res priporočljiva uporaba termometra za sladkarije. Medtem ko čakamo, da sladkor doseže to temperaturo stolčemo beljake z malo soli. Ko je sladkor pripravljen ga zelo poooooočasi vlivamo v beljake ter vmes počasi mešamo. Ko je vsa sladkor vlit, povečamo temperaturo in mešamo cca 15 minut da se ohladi.
Napolnimo brizgalko in uporabimo raven okrogel tulec brez vzorca in z cca. 1cm premera. Na peki papir nabrizgamo "vršičke" in postavimo v pečico na žar način in maksimalno temperaturo za toliko časa, dokler vršički ne porjavijo. Z nožem odstranimo posamezen vršiček in ga postavimo na cheesecake.

Overall... cheesecake je precej nasiten, tak da je priporočljiv za kake zimske mesece oz. naslednjič ga bom "predelal" na bolj lahko verzijo z lažjimi kremami.



Karmen Mlinar

Testiram komentar: take recepte in slike bi morali z zakonom prepovedati ali dodati opozorilo "Ministrstvo za zdravje POZOR STRAŠNO DOBRO IN REDI" :-)

Karmen Mlinar

@[774458205:2048:Gregor] zdaj pa dej! :-)

Maša Muster

Zamerim! :)

Jaka Robnik

si ti kr divji ja :)

Zaklina Ivanovic

a kremni sir mislite-mascarpone...mal sem laik za te stvari se šele učim

Zaklina Ivanovic

to bom danes delala upam da mi rata

Saš Marc

kremni sir, mascarpone, philadelphia... vseeno, vse je nekak ista stvar :)

Zaklina Ivanovic

ej zakaj je pa moja karamelna glazura svetla in mal se mi zdi pretekoča.......

Saš Marc

svtela -> mogoče premalo "zažgan" sladkor pretekoča -> malo več časa prekuhavaj tisto mešanico smetane pa skladkorja



Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev