Čokoladni piškotki ki se topijo v ustih
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: TINA VIDMAR
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 kos pecilni prašek
- 180 g sladkorja
- 300 g moke
- 1 čajna žlica soli
- 250 g masla
- 2 kos jajce
- 1 ščepec cimeta
- 1 kos jedilna čokolada 250g
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 2561 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 878 |
Navodila za pripravo
Maslo par ur pred pečenjem pustimo na toplem, da se zmehča.
Dodamo sladkor in zmešamo , da dobimo gladko maso.
Vtepemo jajci in mešamo še kako minuto, da penasto naraste.
Postopoma dodajamo presejano moko s pecilnim in soljo.
Na koncu dodamo na drobne kocke sesekljano čokolado.
Za par minut damo hladilnik.
Na peki papir dajemo kupčke mase (ni potrebn paziti na obliko, saj postanejo po peki lepe gladke oblike.
Pečemo 12 minut na 180°C.