Enostavni svetlo temni biskvit
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Ana Kristanc
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 10 jedilna žlica sladkorja
- 13 jedilna žlica moke
- 12 jedilna žlica mleka
- 10 jedilna žlica olja
- 1 vrečka pecilnega praška
- 1 jedilna žlica čokolade v prahu
- 4 večja jajca
- 1 jedilna žlica kakava v prahu
- Maslo za pekač
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 4216 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 900 |
Navodila za pripravo
Pečico segrejemo na 180 stopinj. Pekač pomastimo z maslom. V večjo posodo zlijemo rumenjake, in v manjšo beljake od jajc. Večji posodi dodamo sladkor in z električnim mešalnikom mešamo kakšnih 10 minut, da zmes postane svetlo rumene barve in dvakratno naraste. Vanjo nato dodamo olje in 11 žlic mleka. V cedilo stresemo moko in pecilni prašek in ga presejemo (zaradi tega bo biskvit veliko bolj mehek) v maso ter redno mešamo z metlico. Posebej stepemo sneg, in ga nežno vmešamo v preostalo zmes. Nato polovico zmesi zlijemo v pekač in lepo razporedimo po pekaču. V preostalo maso pa presejemo kakav in čokolado v prahu in dodamo še eno žlico mleka, da zmes ni pregosta. Vse nato nežno premešamo z metlico in lepo vlijemo v pekač na svetli del zmesi. Pekač položimo v pečico za približno 25 minut. Po tem času zapičimo konico noža v bikvist in če na njej ne ostane nobenih sledi je biskvit pečen.
Zraven lahko postrežete narezano sadje in kakršnekoli mlečne napitke (npr. bananin milkshake) ali drugačne napitke.
Veselo sladkanje!