Moja kuhinja:

Gregova rezina


Gregova rezina
Gregova rezina
Gregova rezina
Gregova rezina

Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 4 kos jajca
  • 7,5 dag moke
  • 2 jedilna žlica kakava
  • 3 jedilna žlica VODE
  • 7,5 dag sladkorja v prahu
  • 1/2 čajna žlica pecilnega praška
  • 2,5 dag raztopljenega masla
  • 1 kos želatine v prahu
  • 2 dcl penečega vina
  • 3 dcl sladke smetane
  • 2 kos beljaka
  • 10 dag kristalni sladkor

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2275

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 775

Navodila za pripravo

Testo:V skledi penasto vmešamo jajca(cela) in sladkor( kristalni).Dodamo moko, pomešano s pecilnim praškom,kakav in raztopljeno maslo.Testo vlijemo v pekač in pečemo na 190°C pribl.10 minut.
Krema:V vodi raztopimo želatino(dobi se želatina v prahu,ki je ni potrebno namakati, ampak jo takoj zamešamo v kremo).Zelektričnim mešalnikom mešamo pribl. 20 sekund, dodamo peneče vino ter mešamo še 1 minuto.Posebej stepemo sladko smetano(lahko rastlinsko).Mešanico želatine, vode in penečega vina zlijemo v smetano ter dodamo še sladkor v prahu.Posebej naredimo trd sneg iz beljakov.Z ročno metlico vmešamo vse skupaj v gladko kremo. Kremo namažemo po biskvitu in pustimo 2 uri v hladilniku.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev