JABOLČNA PITA
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: ANITA ŠPILAK
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 6 dag sladkorja
- 10 dag margarine
- 20 dag moke
- 1 čajna žlica cimeta
- 1/2 pest pecilnega praška
- 10 dag kisle smetane
- 1 kos vanilij sladkor
- 1 kos rumenjak
- 70 dag naribanih jabolk
- 1 kos limona
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 3149 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 757 |
Navodila za pripravo
Zamesimo testo in ga pustimo počivati na hladnem.Medtem olupimo jabolka, jih naribamo, če so kisla jih lahko tudi malo posladkamo, dodamo mleti cimet.
Testo razdelimo na pol, en del na pomokani deski razvaljamo v krog in z njim obložimo tortni model. Naredimo rob, sledi nadev iz jabolk.Zgoraj lahko naredimo mrežo.
Pito damo v ogreto pečico na 180*C.Pečemo 30 -40 minut. Zgoraj lahko potresemo sladkor v prahu.