Jabolčne ameriške palačinke z javorjevim sirupom
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Ana Kristanc
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: 20 minut ali manj
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 10 žlic mleka
- 11 zravnanih žlic moke
- 1 žlica sladkorja
- mali ščepec soli
- 1 malo jabolko
- 2 mali jajci
- dober ščep cimeta
- po želji javorjev sirup
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 3999 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 836 |
Navodila za pripravo
Jajca ubijemo v skledo. Dodamo jim moko,pecilni prašek, vanilijev sladkor, mleko sladkor, sol, in na najmanjši temperaturi stopljeno maslo. Dodamo še olupljeno in naribamo jabolko ( naribano jabolko malce stisnemo in odlijemo odvečni sok )ter cimet. Vse skupaj z metlico dobro vmešamo. Ponev segrejemo na srednjo temperaturo (6/9). Z zajemalko na ponev vlijemo manjši krogec. Na eni strani ga tako pečemo približno deset sekund in ga nato hitro obrnemo. Tudi na drugi strani ga pečemo ribližno deset sekund oziroma toliko časa da pri robovih vidimo da je zmes motna torej pečena. Postopek ponavljamo dokler nam ne zmanjka zmesi. Končne palačinke polijemo z javorjevim sirupom (če ga nimate bo tudi med vredu).
Veselo sladkanje!