Moja kuhinja:

JAGODNA TORTA



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 želatina v lističih
  • 300 ml rastlinske smetane
  • 1 baby piškoti
  • 2 kos jagodna pudinga
  • 500 ml jagodni kompot
  • 250 ml mascarponeja

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 4553

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 737

Navodila za pripravo

Najprej s paličnim mešalnikom zmeljemo jagode v kompotu in v tej zmesi skuhamo oba jagodna pudinga po receptu na vrečki. Dodamo 3 lističe želatina in počakamo da se ohladi. V 250ml mleka skuhamo vaniljin puding in mu dodamo še 2 lističa želatine. Ko sta oba pudinga ohlajena jih premešamo z električnim mešalnikom in v kreme porazdelimo 250ml mascarponeja ter premešamo. Na koncu na rahlo umešamo še stepeno smetano (malo smetane pustimo za okrasitev).
Okroglo posodo obložimo z živilsko folijo in nanjo polagamo v mleku namočene piškote. Potem zalijemo s kremo in ponovno damo piškote, na koncu pa še vaniljino kremi in spet pokrijemo s piškoti. Vse skupaj damo za 2uri v kladilnik. Ko je vse skupaj ohlajeno previdno obrnemo na pladrnj in okrasimo.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev