Jogurtovo pecivo
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: TINA VIDMAR
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 kos pecilnega praška
- 1 kos vanilin praška
- 0,5 kos lončka sladkorja
- o,5 kos lončka olja
- 2 kos lončka moke (pol ostre pol nvadne)
- 1 jedilna žlica ruma
- 1 kos kozarec vloženega sadja
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 3291 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 926 |
Navodila za pripravo
Jajčne rumenjake zmešamo s sladkorjem, postopoma med mešanjem dodajamo olje, jogurt in rum.
V nadaljevanju postopoma (med mešanjem) dodajamo 2 lončka moke, ki smo ji že dodali pecilni prašek. Dodamo stepen beljak.
Tako, naša umetnina je pripravljena, da jo zlijemo v pekač (uporabi peki papir).
Po želji lahko dodamo različno vloženo sadje ali pa koščke čokolade.
Jogurt ravno tako prilagodimo sadju, ki ga bomo dali na vrh, ali pa uporabimo navadnega, ki ugaja vsakemu sadju :)
Pečemo 20 minut na 180°C.