KOKOSOVE REZINE
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: ANITA ŠPILAK
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 kos pecilni prašek
- 6 kos jajc
- 3 jedilna žlica ruma
- 5 dcl mleka
- 2 kos vanili pudinga
- 4 jedilna žlica sladkorja
- 20 dag masla
- 15 dag moke
- 1 jedilna žlica kakava
- 15 dag sladkorja v prahu
- 2 kos vanili sladkorja
- 6 jedilna žlica olja
- 15 dag kokosa
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 4024 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 763 |
Navodila za pripravo
Temno testo:
Zmiksaš 3 jajca z 12 dag sladkorja,limonino lupino,vanili sladkorjem, dodaš1 žlico kakava,15 dag moke,1/2 pecilnega praška in na koncu 3 žlice olja.Pećeš pri 180*C cca 15-20 minut.
Svetlo testo:
Zmiksaš 3 beljake v sneg, dodaš 12 dag sladkorja, vmešaš narahlo 15 dag kokos moke in 3 žlice olja.Pećeš pri 180*C cca 15-20 min.
Biskvite ohladiš, jih narežeš na tri trakove( skupaj imaš 6 trakov).
Za kremo skuhaš 2 vanilij pudinga z 4 žlicami sladkorja in tremi rumenjaki v 1/2 l mleka.Posebaj zmiksaš 20 dag masla z 15 dag sladkorja v prahu, vanilij sladkorjem in rumom.Dodaš ohlajen puding in penasto zmiksaš.
Vzameš kokosov trak testa, nafilaš, sledi temni trak testa, fila,kokosov trak testa.
Vzameš temen trak testa,filaš,kokosov trak testa,filaš in temen kos testa.
Zgoraj lahko poljubno okrasiš rezini z raztopljeno čokolado ali kremo.