Kolački z belo čokolado in kokosom
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Ana Kristanc
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 2 jajca
- ščepec soli
- 1 vrečka pecilnega praška
- 2 dcl mleka
- 270 g moke
- 70 g sladkorja
- 0,5 dcl olja
- 4 žlice kokosa
- 70 g bele čokolade
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 3840 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 835 |
Navodila za pripravo
Pečico segrejemo na 180 stopinj. Jajca ubijemo v posodo in jim dodamo vanilijev sladkor in navadni sladkor, ter z električnim mešalnikom stepamo kakšnih 5 minut, dokler zmes ne postane svetlo rumene barve. Nato dodamo mleko, olje, sol in s cedilom presejemo moko, ter pecilni prašek. Vse skupaj vmešamo, tako da dobimo malce bolj gosto zmes.
Kokos in zdrobljeno čokolado nato z žlico dobro vmešamo v narejeno zmes za mafine.
Pekač obložimo z papirnatimi šalčkami in le te nadevamo z narejeno zmesjo. Papirnatih šalčk ne rabimo mazati z margarino, saj se bodo mafini od njih čisto lepo ločili, samo počakajte da se malce ohladijo, saj se vroči težko odstranijo od šalčk. Pekač nato za dobrih 20 minut položimo v segreto pečico. Ali so mafini pečeni preverimo tako, da vanje zapičimo zobotrebec in če na njem ne ostane sledi, so mafini pečeni. Mafini na vrhu ne smejo biti rjavo zapečeni , ker v tem primeru ne bodo tako mehki. V pečici jih položite malce bolj proti dnu pečice in jih po 20 minutah nujno preverite z zobotrebcem.
Veselo sladkanje!