Marmorni kolač (šarkelj)
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: klavdija hiti
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 30 dag moke
- 18 dag sladkorja
- 12 dag margarine
- 2 dcl mleka
- 2 jedilna žlica kakava
- 2 jedilna žlica ruma
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 10971 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 1068 |
Navodila za pripravo
V posodo damo margarino, rumenjake in 2/3 sladkorja, ter jih penasto umešamo. Masi dodamo mleko in rum, ter polovico moke pomešane s pecilnim praškom. Iz beljakov in preostanka sladkorja stepemo trd sneg in dodamo ostali masi. V maso dodamo tudi preostalo moko. Testo razdelimo na dva dela in v en del damo kakav. Model namastimo in testo dajamo v model izmenično belega in črnega. Testo v modelu damo v ogreto pečico na 180 stopinj celzija in pečemo 30-40 minut. Ali je pečeno preverimo z zobotrebcem, saj če na njem ko prebodemo testo ostane testo še ni peče, če pa je čist je testo že pečeno. Pečen šarkelj stresemo iz modela, ga posujemo s sladkorjem in ohlajenega narežemo.
Recept se nahaja tudi v knjigi 100 receptov sestre Nikoline, 1. knjiga str. 98. Sama sem recept malo prilaodila.