Moja kuhinja:

mladi družinici



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1/2 pecilni prašek
  • 30 g maslo
  • 150 g sladkor
  • 150 g moke
  • 3 jajce
  • 6 dcl smetane
  • 200 g čokolade (temne)

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2661

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 742

Navodila za pripravo

Biskvit: Ločimo beljak in rumenjak. Naredimo trd sneg in ga damo na hladno. Stepamo rumenjake do penastega. Dodamo sladkor, vodo in olje, še malo mešamo. Kasneje dodamo še moko s pecilnim praškom. Miksamo vsaj 13 minut. Vlijemo v manjši model pekača. Biskvit pečemo 30 minut na 180°C. Če je pečen preverimo z zobotrebcem (če so na njem ostanki testa potem še ni dovolj).

Čokoladna krema: Čokolado (temno in mlečno) stopimo na vodni pari ali pa v mikrovalovni pečici. Čokolado ohladimo. Vmes stepemo smetano(6dl) do trdega. Ohlajeno čokolado vmešamo v smetano.

Maslena krema:Maslo stepamo tako dolgo, da postane penasto. Dodajamo sladkor v prahu, dokler ne dobimo lepe, gladke, mazljive kreme. Kremo namažemo po torti.
Sestavimo tortico: biskvit namočimo, dodamo čokoladno kremo, spet biskvit, kremo in biskvit. Biskvitne plošče lahko namočimo z rumom in sladkano vodo.


Marshmallow penice raztopimo v mikrovalovni pečici. Topimo 1-2 minuti (odvisno od pečice). Raztopijo se takrat, ko se napihnejo na 1-kratno velikost.
Ko jih vzamemo iz mikrovalovne pečice so zelo vroči!!! PAZI!
Mešamo z žlico ali kuhalnico. Penicam dodamo sladkor v prahu in dobro pregnetemo.
Barvo v prahu raztopimo v žlici vode. Testo povaljamo v barvi in spet dobro pregnetemo. Ker se lepi na roke, dodamo še sladkor v prahu.
Testo je končano, ko se ne lepi več na roke. Razvaljamo in oblečemo tortico. Okrasimo.





PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev