mladi družinici
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Maja Lilija
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1/2 pecilni prašek
- 30 g maslo
- 150 g sladkor
- 150 g moke
- 3 jajce
- 6 dcl smetane
- 200 g čokolade (temne)
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 2661 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 742 |
Navodila za pripravo
Biskvit: Ločimo beljak in rumenjak. Naredimo trd sneg in ga damo na hladno. Stepamo rumenjake do penastega. Dodamo sladkor, vodo in olje, še malo mešamo. Kasneje dodamo še moko s pecilnim praškom. Miksamo vsaj 13 minut. Vlijemo v manjši model pekača. Biskvit pečemo 30 minut na 180°C. Če je pečen preverimo z zobotrebcem (če so na njem ostanki testa potem še ni dovolj).
Čokoladna krema: Čokolado (temno in mlečno) stopimo na vodni pari ali pa v mikrovalovni pečici. Čokolado ohladimo. Vmes stepemo smetano(6dl) do trdega. Ohlajeno čokolado vmešamo v smetano.
Maslena krema:Maslo stepamo tako dolgo, da postane penasto. Dodajamo sladkor v prahu, dokler ne dobimo lepe, gladke, mazljive kreme. Kremo namažemo po torti.
Sestavimo tortico: biskvit namočimo, dodamo čokoladno kremo, spet biskvit, kremo in biskvit. Biskvitne plošče lahko namočimo z rumom in sladkano vodo.
Marshmallow penice raztopimo v mikrovalovni pečici. Topimo 1-2 minuti (odvisno od pečice). Raztopijo se takrat, ko se napihnejo na 1-kratno velikost.
Ko jih vzamemo iz mikrovalovne pečice so zelo vroči!!! PAZI!
Mešamo z žlico ali kuhalnico. Penicam dodamo sladkor v prahu in dobro pregnetemo.
Barvo v prahu raztopimo v žlici vode. Testo povaljamo v barvi in spet dobro pregnetemo. Ker se lepi na roke, dodamo še sladkor v prahu.
Testo je končano, ko se ne lepi več na roke. Razvaljamo in oblečemo tortico. Okrasimo.