NARASTEK IZ PROSENE KAŠE
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: ANITA ŠPILAK
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 2 kos jajc
- 4-5 dcl mleka
- 5 dag sladkorja
- 3 dag masla
- 3 dag riža
- 1 kos vanilij sladkor
- 5 dag prosene kaše
- 2 dag masla za pekač
- 2 jedilna žlica sladkorja za potresanje pekača
- 4 dag češnjeve marmelade
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 6266 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 843 |
Navodila za pripravo
Riž in proseno kašo dobro operemo.Stresemo vsakega posebaj v mleko, solimo in kuhamo cca 10-15 minut.Ohladimo.Posebaj umešamo rumenjaka, maslo in polovico sladkorja.Beljake stepemo v trd, sneg, dodamo sladkor, vanilij sladkor,,naribano limonino lupino.Narahlo zmešamo.Pekač namažemo z maslom in ga potresemo z kristalnim sladkorjem.V zmes lahko vmešamo tudi suhe slive,rozine,...
Pečemo pri 180-200*C cca pol ure.
Serviramo lahko z marmelado iz celih češenj ali kakšnim drugim sadnim prelivom.