Moja kuhinja:

NARASTEK IZ PROSENE KAŠE



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 2 kos jajc
  • 4-5 dcl mleka
  • 5 dag sladkorja
  • 3 dag masla
  • 3 dag riža
  • 1 kos vanilij sladkor
  • 5 dag prosene kaše
  • 2 dag masla za pekač
  • 2 jedilna žlica sladkorja za potresanje pekača
  • 4 dag češnjeve marmelade

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 6266

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 843

Navodila za pripravo

Riž in proseno kašo dobro operemo.Stresemo vsakega posebaj v mleko, solimo in kuhamo cca 10-15 minut.Ohladimo.Posebaj umešamo rumenjaka, maslo in polovico sladkorja.Beljake stepemo v trd, sneg, dodamo sladkor, vanilij sladkor,,naribano limonino lupino.Narahlo zmešamo.Pekač namažemo z maslom in ga potresemo z kristalnim sladkorjem.V zmes lahko vmešamo tudi suhe slive,rozine,...
Pečemo pri 180-200*C cca pol ure.
Serviramo lahko z marmelado iz celih češenj ali kakšnim drugim sadnim prelivom.





PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev