Moja kuhinja:

Orehova potica



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 200 g sladkorja
  • 600 g moke
  • 3 dcl mleka
  • 120 g masla
  • 400 g mletih orehov
  • 1 jajce
  • 2 jedilna žlica ruma
  • 2 rumenjaka
  • testo:
  • 1 čajna žlica soli
  • kvasec:
  • 20 g kvasa
  • malo mleka
  • nadev:
  • 1/2 čajna žlica drobno zmlete kave
  • 2 jedilna žlica drobtin

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3785

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 885

Navodila za pripravo

Presejano moko damo v skledo, naredimo jamico in vanjo vlijemo v sladkem toplem mleku stopljen kvas. Pomešamo malo z moko in pustimo da vzhaja 2 minuti. V moko ob strani damo sol, rumenjake, sladkor in rum, nato počasi prilivamo mleko in zamesimo testo. Gnetemo toliko časa, da postane gladko. Pokrijemo in pustimo, da testo vzhaja.
Medtem pripravimo nadev. Orehe zmešamo z drobtinami, sladkorjem in kavo, prilijemo tekoče maslo in toliko vročega mleka, da ostane nadev gost. Pokrijemo in pustimo na toplem. Preden potico namažemo dodamo jajce in rum.
Vzhajano testo damo na pomokan prt in ga tanko zvaljamo in namažemo z nadevom. Zvijemo tesno, položimo na z maslom namazan model, jo popikamo s tanko iglo, pokrijemo in jo pustimo vzhajati 1 uro.
Vzhajano namažemo z jajcem in jo damo v pečico na 230°C. Ko porumeni, temperaturo znižamo na 200°C. Pečemo eno uro. Pečeno potico pustimo nekaj časa v modelu, potem jo zvrnemo na desko. Vrhnjo plast namažemo z maslom, pokrijemo s papirjem in s prtom, da se počasi ohlaja. Ohlajeno posipamo s sladkorjem v prahu.
Pa dober tek :-)





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev