Orehovi štruklji
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Tina Jan
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 jajce
- 1 mleka
- malo soli
- malo sladkorja v prahu
- malo sladke smetane
- malo VODE
- 1 vanili sladkor
- malo ruma
- 2 žlici olja
- 200 g moke
- 1 kavno skodelico mletih orehov
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 4140 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 835 |
Navodila za pripravo
Iz moke, jajce, olja, vode in soli ugnetemo gladko in prožno testo. Oblikujemo hlebček, ki ga po površini premažemo z oljem, pokrijemo s pogreto posodo in pustimo počivati za 30 minut.
Nadev:
Zmlete orehe prelijemo z vrelim mlekom, dobro premešamo in ohladimo. Dodamo sladkor, vanili sladkor, malo smetane iz tube in rum.
Dobro premešamo.
Testo razvaljamo na pomokani delovni površini, ga tenko razvlečemo in nadevamo z nadevom. Debelejše robove odrežemo. Pomazano testo s sarveto tesno zavijemo v štrukelj. Povežemo ga z vrvico, da se med kuhanjem ne odvije. Štrukelj kuhamo glede na debelino od 30 - 45 minut. Nato ga položimo na desko, ki jo malo nagnemo, da voda odteče. Štrukelj pustimo stati 5 minut. Nato ga odvijemo, narežemo naložimo na krožnik.
Lahko zabelimo s praženimi drobtinami ali posujemo s sladkorjem.
Želim Vam dober tek!