osnovni čokoladni biskvit, ki nikoli ne pade dol:)
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi neprimerno vsebino

Naloži pdf
Chef: Maja Lilija
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 pecilni prašek
- 250 g sladkor
- 250 g moke
- 5 jajc
- 2 jedilna žlica kakava v prahu
- 1 dcl VODE
- 1 dcl olja
Preračunaj količine :
![]() |
1/4 |
![]() |
![]() |
1/3 |
![]() |
![]() |
1/2 |
![]() |
![]() |
1 |
![]() |
![]() |
x2 |
![]() |
![]() |
x3 |
![]() |
|
Št. ogledov: 170419 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 2014 |
Navodila za pripravo
Rumenjak in beljak ločimo.
Rumenjak, vodo in olje damo v posodo in stepemo, dokler malce ne naraste. Dodamo sladkor in stepamo 3 - 4 minute. Počasi začnemo dodajati moko, kateri smo primešali pecilni prašek. Biskvit miksamo vsaj 13 minut - tako je bolj rahel. Na Koncu dodamo še kakav v prahu. Biskvit je dovolj zmiksan, kadar se na njemu delajo mehurčki.
V drugi posodi stepemo beljak do trdega snega. Beljak je gotov ko lahko posodo brez strahu obrnemo nad glavo. Beljak se bo prej in lepše stepel, če ga bomo pred stepanjem imeli na hladnem. Beljak dodamo k biskvitni masi in ročno premešamo.
Obroč za torte namažemo po zunanji strani z razžvekljanim rumenjakom in prilepimo na peki papir. Vanj vlijemo biskvitno maso in damo v ogreto pečico.
Pečemo 35 minut na 180°C.
Prvih dvajset minut NIKOLI ne odpiramo pečice!
Po 20 minutah lahko preverimo. Če se nam zgornji del biskvita žge, ga pokrijemo z alu folijo. Če je biskvit dovolj pečen, preverimo z zobotrebcem: če ostanejo na njem ostanki biskvita, potem še ni dovolj - zobotrebec mora ostati čist.
Pečen biskvit ohladimo in ga narežemo na 3 enake dele.
Tako imamo pripravljen super biskvit za super tortico!
Rok Mlinar
Krema: 40 dag sladkorja, 1 l mleka, 25 dag margarine, 1 vanili, 4-5 žlic gladke moke. Za kremo sladkor in vanili prepražimo da nastane karamel, nato dodamo mleko in margarino. Ko zavre dolivamo moko zmešano z malo mleka (od 1 litra) kot puding. Miksamo da se zgosti.
Martina Grajzar
za frišne gospodinje je na voljo celo video
Mica Kraljica
Imela bi samo eno pripombo, beljaki se mnogo lažje stepejo, če niso hladni, pustiti jih je potrebno vsaj dve uri na sobni temperaturi. To sem slišala na 24 kitchen, pa tudi sama sem preiskusila.