Osvežilni tiramisu malo drugače
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: JOŽICA KUŽNIK
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 11 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 kos pecilni prašek
- 1 dcl VODE
- 20 dag sladkorja
- 4 kos rumenjak
- 1 kos vanili sladkor
- 1 dcl olja
- 20 dag moke
- 1 sneg iz beljakov
- 2 dcl kave
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 20691 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 1426 |
Navodila za pripravo
Za biskvit penasto umešamo rumenjake, dodamo sladkor, vanili sladkor, olje in vodo, vmešamo še moko in pecilni, ter na koncu vmešamo sneg beljakov.
Biskvit pečemo v srednje velikem pekaču v pečici ogreti na 180 stopinj približno 15 - 20 minut (z noževo konico preverimo ali je biskvit pečen).
V času, ko se biskvit peče skuhamo kavo, ji dodamo sladkor in rum po okusu (kava mora biti brez usedlin) in pripravimo kremo tako, da stepemo sladko smetano, ji dodamo sladkor (po okusu), nato v stepeno smetano z metlico rahlo vmešamo kislo smetano, skuto in rumenjake (v primeru grobega mešanja je krema tekoča).
Ko je biskvit pečen ga zvrnemo na peki papir in ga prerežemo vzdolžno na dve ploskvi. Eno od ploskev damo nazaj v pekač, jo pokapamo z kavo in obložimo s polovico pripravljene kreme, pokrijemo z drugo polovico biskvita in postopek ponovimo.
Po želji po vrhu kreme potrosimo kakav v prahu. Pa dober tek
Silva Poteko
zelo dobro, kar celo bi pojedla sama
Daša Beatriz Peterka
smem prašat koliko skute se pa potrebuje, hvala