Moja kuhinja:

pat in mat



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 2 pecilni prašek
  • 3 pest borovnice
  • 50 g maslo
  • 300 g čokolada
  • 10 kos jajca
  • 500 g sladkor
  • 300 g sladkor v prahu
  • 12 dcl smetana
  • 300 g marshmallows
  • 500 g moke

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3327

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 975

Navodila za pripravo

Ločimo beljak in rumenjak. Naredimo trd sneg in ga damo na hladno. Stepamo rumenjake do penastega. Dodamo sladkor (vzamemo polovico belega in polovico rjavega), vodo in olje, še malo mešamo. Kasneje dodamo še moko s pecilnim praškom. Miksamo vsaj 13 minut. Vlijemo v večji model pekača. Bisvit pečemo 35 minut na 180°C. Če je pečen preverimo z zobotrebcem (če so na njem ostanki testa potem še ni dovolj).
Sadna krema: Naredimo puding po navodilu na emabalaži (namesto mleka damo vodo ali sok). Skuhamo in pustimo, da se ohladi. Večkrat premešamo (da se ne naredi skorjica). Stepemo smetano (6 dl) in premešamo z pudingom.

Čokoladna krema: Čokolado (temno in mlečno) stopimo na vodni pari ali pa v mikrovalovni pečici. Čokolado ohladimo. Vmes stepemo smetano(6dl) do trdega. Ohlajeno čokolado vmešamo v smetano.

Maslena krema:Maslo stepamo tako dolgo, da postane penasto. Dodajamo sladkor v prahu, dokler ne dobimo lepe, gladke, mazljive kreme.

Tortica: biskvit namočimo z rumom in sladkano vodo, damo borovničevo in čokoladno kremo (pol-pol) in ponovimo na drugi plasti. Torto premažemo z masleno kremo in položimo marshmallow testo.

Marshmallow penice raztopimo v mikrovalovni pečici. Topimo 1-2 minuti (odvisno od pečice). Raztopijo se takrat, ko se napihnejo na 1-kratno velikost.
Ko jih vzamemo iz mikrovalovne pečice so zelo vroči!!! PAZI!
Mešamo z žlico ali kuhalnico. Penicam dodamo sladkor v prahu in dobro pregnetemo.
Barvo v prahu raztopimo v žlici vode. Testo povaljamo v barvi in spet dobro pregnetemo. Ker se lepi na roke, dodamo še sladkor v prahu.
Testo je končano, ko se ne lepi več na roke. Naredimo pata in mata (kako rišemo, najdete med drugimi mojimi recepti)





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev