Moja kuhinja:

PEHTRANOVA POTICA



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: lahek

Količina: 12

[ Št. glasov: 1 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



TESTO

  • 500 g moke
  • 3 rumenjaki
  • 80 g masla
  • 80 g sladkorja
  • 0,5 svežega kvasa
  • 1 ščepec soli
  • 3 ml ruma
  • malo naribane limonine lupinice
  • 2,5 dcl mleka

BISKVIT (za v nadev)

  • 2 jajci
  • 2 jedilna žlica sladkorja
  • 3 jedilna žlica moke
  • 0,5 dcl vode
  • 1 ščepec pecilnega praška

NADEV

  • 1 koščki zgoraj omenjenega biskvita
  • 500 g skute
  • 60 g sladkorja
  • 2 jajci
  • 3 beljaki stepeni v sneg
  • 60 g masla
  • 3 g suhega pehtrana
  • 50 g rozin
  • 1 vanilijev sladkor
  • 1 skodelica kisle smetane

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 5433

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 661

Priprava biskvita:

Penasto vmešamo 2 rumenjaka s sladkorjem (vsaj 10 minut). Dodamo vodo, kasneje moko s pecilnim praškom in nazadnje sneg 2 beljakov.

Pečemo 15 minut na 160°C.

Ohlajen biskvit zdrobimo na koščke in ga shranimo do priprave nadeva.

Priprava testa:

Rumenjake, sladkor in stopljeno maslo penasto vmešamo. Dodamo še ostale sestavine, na koncu kvas zdrobljen v mlačno mleko. Mešamo dokler ne dobimo mehkega testa. Pustimo ga počivati in vzhajati 1 uro.

Priprava nadeva:

V večji skledi zmešamo skuto, sladkor, stopljeno maslo, kislo smetano, vanilijev sladkor, 2 celi jajci, biskvitne koščke in na koncu še sneg 3 beljakov.

Končni del:

Pripravimo čisto, gladko delovno površino, katero pomokamo in nato na njej razvaljamo testo na debelino 0,5 cm. Na testo razmažemo nadev. Potresemo rozine (lahko suhe ali pa namočene v rum in mleko) in na koncu še pehtran. Namazano testo zavijemo in damo v okrogli pekač. Pustimo na toplem 20 minut, da vzhaja. Potem potico večkrat prepičimo z zobotrebcem, da gre ven zrak in tako skorja ne odstopi.

Pečico segrejemo na 200°C in vstavimo potico. Čez 10 minut zmanjšamo na 180°C in pečemo 45 do 50 minut. (Tako se poigravamo s stopinjami zato, da najprej večja temperatura naredi skorjo in ne uhaja vlaga, zato bo potica veliko bolj sočna).

Pa dober tek! :D

pehtran , potica




Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev