POTRATNA POTICA
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Marija Vozlič
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: samo za prave mojstre
Količina: 1
[ Št. glasov: 1 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
OREHOV NADEV
- 60 dag mletih orehov
- - sladkor po okusu
- - rum
- - cimet
- - sladko smetano (za poparit orehe)
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 16797 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 1390 |
SESTAVA POTICE
Najprej spečemo 2 svetla in 1 temen biskvit.Pri temnem biskvitu dodamo samo 5 žlic moke ostalo (2)žlici dodamo kakav.Nato zamesimo kvašeno testo,ter si pripravimo nadeve.
Orehov nadev naj bo bolj tekoč,prav tako tudi skutin,da bo potica bolj sočna.
Testo razvaljamo in položimo v pekač.Namažemo z polovico orehovega nadeva,nanj položimo svetli biskvit,na katerega namažemo pol skutinega nadeva,dodamo temen biskvit,ter namažemo s preostalim skutinim nadevom,na to položimo svetli biskvit in namažemo s preostalim orehovim nadevom.Natančno prekrijemo zaključno kvašeno testo,er damo pečt v ogreto pečico.Pečemo pri 170C,45 minut.Pečeno potico še malo pustimo hladit v pekaču,nato pa jo previdno zvrnemo in potresemo z vanilijevim sladkorjem.