Moja kuhinja:

POTRATNA POTICA



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: samo za prave mojstre

Količina: 1

[ Št. glasov: 1 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



OREHOV NADEV

  • 60 dag mletih orehov
  • - sladkor po okusu
  • - rum
  • - cimet
  • - sladko smetano (za poparit orehe)

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 16797

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 1390

SESTAVA POTICE

Najprej spečemo 2 svetla in 1 temen biskvit.Pri temnem biskvitu dodamo samo 5 žlic moke ostalo (2)žlici dodamo kakav.Nato zamesimo kvašeno testo,ter si pripravimo nadeve.
Orehov nadev naj bo bolj tekoč,prav tako tudi skutin,da bo potica bolj sočna.
Testo razvaljamo in položimo v pekač.Namažemo z polovico orehovega nadeva,nanj položimo svetli biskvit,na katerega namažemo pol skutinega nadeva,dodamo temen biskvit,ter namažemo s preostalim skutinim nadevom,na to položimo svetli biskvit in namažemo s preostalim orehovim nadevom.Natančno prekrijemo zaključno kvašeno testo,er damo pečt v ogreto pečico.Pečemo pri 170C,45 minut.Pečeno potico še malo pustimo hladit v pekaču,nato pa jo previdno zvrnemo in potresemo z vanilijevim sladkorjem.

potica , potratna potica




Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev