Pravi francoski čokoladni mousse
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Katja Turk
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 vanilijev sladkor
- žlica masla
- 6 jajc
- 1 žlička soli
- 20 dag jedilne čokolade
- 2 žlici rjavega sladkorja
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 7561 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 1110 |
Navodila za pripravo
Jedilno čokolado nalomimo in ji dodamo maslo. To skupaj stopimo nad paro. Ugasnemo ogenj. Primešamo rjavi sladkor, da se stopi.
Ločimo rumenjake od beljakov in rumenjake stepemo z vanilinom. Primešamo jih čokoladni zmesi.
Beljake s soljo stepemo v čvrst sneg (res mora biti čvrst). Dodajamo jih čokoladni zmesi žlico za žlico in jih počasi vmešamo s kuhalnico, ki jo obračamo. Za natančen postopek si oglejte video. Ne smemo hitro mešati ali običajno, sploh pa ne miksati, ker morajo nastati mehurčki, da je mousse rahel in ne zbit.
Nalijemo v kozarčke (je zelo močna sladica, komur ni preveč všeč čokolada, naj dela manjše porcije).
Damo v hladilnik za čez noč ali za nekaj časa v zamrzovalnik, da se strdi.
Lahko ga uporabimo tudi za kremo v čokoladni torti, a vlijemo v model in pustimo v hladilniku, da se strdi, da krema ne bi tekla ven, nato model razstavimo.
Dober tek!