Moja kuhinja:

Pudingov temni biskvit



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 4 jajca
  • 1 vrečka pecilnega praška
  • 8 žlic moke
  • 12 žlic mleka
  • 10 žlic olja
  • mali ščepec soli
  • 1/2 žlica kakava v prahu
  • 2 vrečki čokoladnega pudinga

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 22407

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 1104

Navodila za pripravo

Več receptov najdete na www.ljubeznipolnaskleda.si

Pečico segrejemo na 180 stopinj. Pekač pomastimo z maslom. V večjo posodo zlijemo rumenjake, in v manjšo beljake od jajc. Večji posodi dodamo sladkor in z električnim mešalnikom mešamo kakšnih 10 minut, da zmes postane svetlo rumene barve in dvakratno naraste. Vanjo nato dodamo olje in 11 žlic mleka. V cedilo stresemo moko in pecilni prašek, kakav in prah od čokoladnega pudinga in vse skupaj presejemo ( zaradi tega bo biskvit veliko bolj mehek ) v maso ter redno mešamo z metlico. Posebej stepemo sneg ( nasvete kako narediti sneg najdete tukaj ), in ga nežno vmešamo v preostalo zmes.Vse skupaj vlijemo v pomaščen pekač. Pekač položimo v pečico za približno 25 minut. Po tem času zapičimo konico noža v biskvit in če na njej ne ostane nobenih sledi je biskvit pečen.

Po želji ga lahko prerežete na pol in nadevate s čokoladnim namazom, marmelado,...
Zraven lahko postrežete narezano sadje in kakršnekoli mlečne ali drugačne napitke.

Veselo sladkanje



Anja Vilčnik

kok cukra??

Milena Bezjak

Ne piše koliko sladkorja...kako naj zdaj tole spečemo???

Ksenja Badzar

Na pou napisan recept bres kolivine cukra. Pa da vidim kaj bo ratalo



Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev