Pudingov temni biskvit
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Ana Kristanc
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 4 jajca
- 1 vrečka pecilnega praška
- 8 žlic moke
- 12 žlic mleka
- 10 žlic olja
- mali ščepec soli
- 1/2 žlica kakava v prahu
- 2 vrečki čokoladnega pudinga
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 22407 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 1104 |
Navodila za pripravo
Več receptov najdete na www.ljubeznipolnaskleda.si
Pečico segrejemo na 180 stopinj. Pekač pomastimo z maslom. V večjo posodo zlijemo rumenjake, in v manjšo beljake od jajc. Večji posodi dodamo sladkor in z električnim mešalnikom mešamo kakšnih 10 minut, da zmes postane svetlo rumene barve in dvakratno naraste. Vanjo nato dodamo olje in 11 žlic mleka. V cedilo stresemo moko in pecilni prašek, kakav in prah od čokoladnega pudinga in vse skupaj presejemo ( zaradi tega bo biskvit veliko bolj mehek ) v maso ter redno mešamo z metlico. Posebej stepemo sneg ( nasvete kako narediti sneg najdete tukaj ), in ga nežno vmešamo v preostalo zmes.Vse skupaj vlijemo v pomaščen pekač. Pekač položimo v pečico za približno 25 minut. Po tem času zapičimo konico noža v biskvit in če na njej ne ostane nobenih sledi je biskvit pečen.
Po želji ga lahko prerežete na pol in nadevate s čokoladnim namazom, marmelado,...
Zraven lahko postrežete narezano sadje in kakršnekoli mlečne ali drugačne napitke.
Veselo sladkanje
Anja Vilčnik
kok cukra??
Milena Bezjak
Ne piše koliko sladkorja...kako naj zdaj tole spečemo???
Ksenja Badzar
Na pou napisan recept bres kolivine cukra. Pa da vidim kaj bo ratalo