Pustni ocvrtki s smetano in borovnicami
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Tina Jan
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 jajce
- malo soli
- malo olja za pečenje
- 2 jogurtova lončka moke
- 1 vanili sladkor
- 1/2 pecilnega praška
- malo ruma
- 150 g belega kristalnega sladkorja
- 2 žlički olja za testo
- 1 veliko žlico borovnic
- 1 kislo smetano
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 2514 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 887 |
Navodila za pripravo
Vse sestavine ( moko, sladkor, kislo smetano, jajce, malo soli, rum, sladkor, olje, vanili sladkor in pecilni prašek ) dobro premešamo z metlico za mešanje. Med mešanjem dodamo še borovnice in potem vse skupaj še enkrat narahlo premešamo.
* Če iz tega testa delamo miške, dodamo še polovico pecilnega praška in sestavine zmiksamo z mešalnikom).
Maso damo za 30 minut v hladilnik, nato pa z žličko damo maso ocvreti na vroče olje.
Ocvremo na hitro iz obeh strani.
Spečene ocvrtke odcedimo od maščobe, jih posujemo s kristalnim sladkorjem in še tople ponudimo.
Pa pustni dober tek!