Moja kuhinja:

Pustni ocvrtki s smetano in borovnicami



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 jajce
  • malo soli
  • malo olja za pečenje
  • 2 jogurtova lončka moke
  • 1 vanili sladkor
  • 1/2 pecilnega praška
  • malo ruma
  • 150 g belega kristalnega sladkorja
  • 2 žlički olja za testo
  • 1 veliko žlico borovnic
  • 1 kislo smetano

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2514

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 887

Navodila za pripravo

Vse sestavine ( moko, sladkor, kislo smetano, jajce, malo soli, rum, sladkor, olje, vanili sladkor in pecilni prašek ) dobro premešamo z metlico za mešanje. Med mešanjem dodamo še borovnice in potem vse skupaj še enkrat narahlo premešamo.

* Če iz tega testa delamo miške, dodamo še polovico pecilnega praška in sestavine zmiksamo z mešalnikom).

Maso damo za 30 minut v hladilnik, nato pa z žličko damo maso ocvreti na vroče olje.

Ocvremo na hitro iz obeh strani.

Spečene ocvrtke odcedimo od maščobe, jih posujemo s kristalnim sladkorjem in še tople ponudimo.

Pa pustni dober tek!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev