SADNI ŽUR
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: maja pikl
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 1 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1/2 pecilni prašek
- 3 jajca
- 12 dag sladkor
- 1 vanilijev sladkor
- 12 dag moke
- 1 zavitek žežetine
- - različno sadje (npr: 7 jagod,2 kivija, 1 breskev)
- 250 ml smetane za stepanje
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 3653 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 849 |
Navodila za pripravo
Sladkorju in vanilin sladkorju dodamo rumenjak za rumenjakom naprej penasto umešamo. Počasi dodajamo moko pomešamo s pecilnim praškom. Beljake stepemo v trd sneg in vmešamo v prejšnjo maso.
Maso vlijemo v okrogli pekač z robom, (pekač za "pito" ) v katerega smo namazali z margarino ali maslom, in damo v pečico. Pečico segrejemo na 200 °C. Pečemo približno 15-20 minut. (preverimo z zobotrebcem).
Ko je pečeno malo počakamo in zvrnemo na pladenj in še malo ohladimo. Medtem pripravimo sadje, ki ga narežemo na manjše kose ( sadje je lahko različno: banane, kivi, borovnice, breskve, mandarine, maline, ribez...) Nato ga zložimo na pecivo. Naredimo še preliv iz želatine ( po navodilih proizvajalca) namesto vode uporabimo kar sok od kompota in z njim prelijemo sadje, ki smo ga nadevali po pecivu. Po 30 minutah hlajenja lahko pecivo narežemo na rezine, po želji dodamo še sladko stepeno smetano.
To pecivo je sočno in dobro še posebno ob skodelici kave.
Alen Pihler
Mhmmmm... ;)