Moja kuhinja:

SADNI ŽUR



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 1 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1/2 pecilni prašek
  • 3 jajca
  • 12 dag sladkor
  • 1 vanilijev sladkor
  • 12 dag moke
  • 1 zavitek žežetine
  • - različno sadje (npr: 7 jagod,2 kivija, 1 breskev)
  • 250 ml smetane za stepanje

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3653

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 849

Navodila za pripravo

Sladkorju in vanilin sladkorju dodamo rumenjak za rumenjakom naprej penasto umešamo. Počasi dodajamo moko pomešamo s pecilnim praškom. Beljake stepemo v trd sneg in vmešamo v prejšnjo maso.
Maso vlijemo v okrogli pekač z robom, (pekač za "pito" ) v katerega smo namazali z margarino ali maslom, in damo v pečico. Pečico segrejemo na 200 °C. Pečemo približno 15-20 minut. (preverimo z zobotrebcem).
Ko je pečeno malo počakamo in zvrnemo na pladenj in še malo ohladimo. Medtem pripravimo sadje, ki ga narežemo na manjše kose ( sadje je lahko različno: banane, kivi, borovnice, breskve, mandarine, maline, ribez...) Nato ga zložimo na pecivo. Naredimo še preliv iz želatine ( po navodilih proizvajalca) namesto vode uporabimo kar sok od kompota in z njim prelijemo sadje, ki smo ga nadevali po pecivu. Po 30 minutah hlajenja lahko pecivo narežemo na rezine, po želji dodamo še sladko stepeno smetano.
To pecivo je sočno in dobro še posebno ob skodelici kave.



Alen Pihler

Mhmmmm... ;)



Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev