ŠAHOVNICA
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: ANITA ŠPILAK
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 2 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 6 kos jajc
- 7,5 dcl mleka
- 2 kos vanili pudinga
- 20 jedilna žlica sladkorja
- 18 jedilna žlica moke
- 10 dag sladkorja v prahu
- 2 dag pecilnega praška
- 3 kos rumenjake
- 12 jedilna žlica olja
- 25 dag masla ali margarine
- 4 dag vanilij sladkorja
- 1,5 dag kakava v prahu
- 2 kos oblata za napolitanke
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 17880 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 961 |
Navodila za pripravo
Najprej spečemo dva biskvita, ki ju zmešamo iz 3 jajc, 8 žlic sladkorja,12 žlic mleka,6 žlic olja, 1 vanilin sladkorja in 1 pecilnega praška.V drugi biskvit vmešamo kakav v prahu.Pečemo pri 180*C ( 20-30 min ).
Ohlajena biskvita narežemo na trakove.Oblata premažemo z mlekom,da se zmehčata.nato namažemo z kremo, zlagamo trak svetlega biskvita, trak temnega biskvita, sledi krema.V drugi vrsti zamenjamo barve biskvitov.Vse lepo premažemo z kremo, da se zlepi in zavijemo v oblat.Zavijemo v folijo in damo na hladno.
Krema: V 7,5 dcl mleka skuhamo 3 pudinge z okusom vanilije pomešane z 4 jedilnimi žlicami sladkorja in tremi rumenjaki, ohladimo, nato pa primešamo k zmešanemu maslu z 10 dag sladkorja v prahu.