Moja kuhinja:

Skutina torta



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: pooočasna kuharija

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 1 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 2 rumenjaka
  • 2 beljaka
  • - limonina lupinica
  • 8 listov želatine
  • 20 polnozrnatih maslenih piškotov
  • 4 jedilne žlice stopljenega masla
  • 500 g skute
  • 7 jedilnih žlic sladkorja
  • 2 vanilijeva sladkorja
  • 2,5 kisli smetani
  • 500 g sadja ( npr. borovnice, maline in gozdne jagode )

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 5856

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 800

Navodila za pripravo

Piškote zdrobimo na mini koščke. Vsujemo jih v večjo posodo in dolijemo stopljeno maslo. Maso nadevamo v namaščen tortni model.
Zmešamo skuto, sladkor, naribano limonino lupino, 1 vanilij, 5 žlic sladkorja, rumenjaka in stepena beljaka. Maso vlijemo čez piškote.
Na 180° pečemo približno pol ure. Toliko, da se na vrhu rahlo zapeče.
Medtem zmešamo kislo smetano z enim vanilijevim sladkorjem in dvema žlicama sladkorja.
Ko se torta ohladi, jo prelijemo še z namazom iz kisle smetane in damo nazaj v hladilnik. Počakaj, da se smetana na vrhu ohladi in strdi.
Sadje zmiksamo in segrejemo v kozici. Liste želatine namočimo v mrzli vodi za 5 min. Dobro jih ožamemo in vmešamo v segreto sadje. Prelijemo čez ohlajeno torto in pustimo, da se želatina strdi.
DOBER TEK!














Jaz jo včasih obogatim tako, da pod plast skute naložim sveže sadje ali pa marelice iz konzerve. Lahko poskusite tudi z ananasom. V obodobju svežih gozdnih sadežev, lahko po vrhu posujete sveže borovnice ali gozdne jagode.
Možnosti imate nešteto.
Prav tako ni nujno, da jo delate v obliki torte, lahko jo pečete v navadnem pekaču. Pozorni bodite le na to, da vam mase ne zmanjka. Najbolj preprosto je, da sestavine podvojite in se tej smrtni nevarnosti tako izognete v velikem loku.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev