Moja kuhinja:

Sladke breskvice


Sladke breskvice
Sladke breskvice
Sladke breskvice
Sladke breskvice

Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 1 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 čajna žlica pecilni prašek
  • 3 jajca
  • 12 jedilna žlica olje
  • 0,5 dcl rum
  • 210 g sladkor
  • 1 vanilijev sladkor
  • 500 g moka
  • 1 zdrobljene izdolbene drobtine kroglic
  • 5 jedilna žlica pomarančni sirup
  • 5 jedilna žlica marelična marmelada
  • 100 g mleti orehi
  • 50 g mleta čokolada
  • 1 jagodni ekstrat
  • 1 hruškov ekstrat
  • 1 kristalni sladkor

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 4106

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 687

Navodila za pripravo

Testo pripravimo tako, da penasto vmešamo jajca, sladkor in vanilijev sladkor, nato pa počasi dolivamo še olje in rum. Ko je masa penasto vmešana, dodamo še presejano moko s pecilnim praškom. Na deski ga še malo pregnetemo, da nastane nelepljivo testo. Zavijemo ga v folijo in damo za 1 uro v hladilnik. Nato testo razdelimo na več delov, naredimo svaljke, debeline 1,5 cm in oblikujemo kroglice premera približno 1,5 cm. Pečico segrejemo na 170 stopinj in svetlo zapečemo. Spodaj morajo biti še svetle, ne rjave. Ko so kroglice pečene jih takoj izdolbemo, še vroče. Počakamo, da se izdolbene drobtine in kroglice ohladijo, nato pripravimo nadev, tako, da zmeljemo drobtine in dodamo vse ostale sestavine. Malo počakamo, da se drobtine prepojijo, nato pa nadevamo kroglice oziroma polovičke in jih pritisnemo skupaj. Posebej pripravimo ekstrata, ki ju zmešamo z 2 dcl hladne vode, seveda vsakega posebej in kristalni sladkor, ki se ga strese na krožnik. Nato pomakamo eno polovico breskvic v hruškov, eno polovici pa v jagodni ekstrat, na koncu pa jih povaljamo še v kristalnem sladkorju. Priporočljivo je, da se breskvice še kakšen dan sušijo na zraku.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev