Slivovi cmoki
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Katja Turk
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 15 dag ostre moke
- 1/2 kg krompirja
- 1 žlica masla
- cimet in sladkor
- slive in sladkor (lahko kocke)
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 2497 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 806 |
Navodila za pripravo
Za testo krompir skuhamo, olupimo in pretlačimo. Še toplemu primešamo maslo, ščep soli, po želji malce muškatnega oreščka, jajce in moko. Zgnetemo testo. Razvaljamo ga na pol cm debelo in razvlečemo na približno 5x5 cm velike kvadratke. V vsako zavijemo po eno slivo v kateri je namesto koščice kocka sladkorja (ali žlica sladkorja). Testo pazljivo zvijemo v cmok. Kuhamo jih v slani vreli vodi. Ko priplavajo na vrh, so kuhani. Prelijemo jih z drobtinami, ki smo jih prepražili na maslu ter jih sladkamo po okusu. Po vrhu potresemo tudi malo cimeta, ki da še boljši okus.
Dober tek!