srček za Majo
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Maja Lilija
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1/2 pecilni prašek
- 150 g sladkor
- 150 g moka
- 3 pest borovnic
- 200 g čokolade
- 3 kos jajce
- 4 dcl smetane
- 2 čajna žlica kakav v prahu
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 2673 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 803 |
Navodila za pripravo
Ločimo beljak in rumenjak. Naredimo trd sneg in ga damo na hladno. Stepamo rumenjake do penastega. Dodamo sladkor (vzamemo polovico belega in polovico rjavega), vodo in olje, še malo mešamo. Kasneje dodamo še moko s pecilnim praškom. Na koncu dodamo še 2 žlici kakava v prahu. Miksamo vsaj 13 minut. Vlijemo v manjši model pekača. Bisvit pečemo 25 minut na 180°C. Če je pečen preverimo z zobotrebcem (če so na njem ostanki testa potem še ni dovolj).
Čokolado (temno) stopimo na vodni pari ali pa v mikrovalovni pečici. Z njo oblijemo tortico in okrasimo z borovnicami.