TORTA S ŠAMPANJCEM
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: ANITA ŠPILAK
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 3 kos jajc
- 2 kos vanili sladkor
- 10 dag sladkorja
- 300 ml sladke smetane
- 17,5 dag moke
- 5 dag sladkorja v prahu
- 2 čajna žlica pecilnega praška
- 1,5 dag želatine
- 1 ščepec soli
- 5 jedilna žlica VODE
- 1 kos limete
- 400 ml šampanjca
- 25 dag rdečega grozdja
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 3737 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 857 |
Navodila za pripravo
Jajca,sladkor, vodo penasto zmešamo.Dodamo moko in pecilni prašek.Spečemo biskvit pri 180*C cca 25-30 minut.
Za kremo namočimo želatino v 1dcl hladne vode, da nabrekne.Rumenjake in 5 dag sladkorja miksamo nad soparo, da se zgosti. K ohlajeni masi dodamo sneg 3 beljakov z 5 dag sladkorja, sok limete, raztopljeno želatino, šampanjec in stepeno sladko smetano.
Ohlajeni biskvit dvakrat prerežemo, namažemo z kremo.Po vrhu torte prav tako lahko namažemo z kremo.Torto damo za dve uri v hladilnik, nato jo okrasimo z grozdjem , ki smo ga povaljali v limetinem soku in sladkorju v prahu.