vrtiček ob 60-letnici
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Maja Lilija
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: pooočasna kuharija
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 300 g marshmallows
- 250 g moke
- 5 jajc
- 250 g sladkorja
- 1 dcl VODE
- 1 dcl olja
- 250 g borovnic
- 1 malinov puding
- 7 dcl smetane
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 2393 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 832 |
Navodila za pripravo
Beljake ločimo od rumenjakov in naredimo trd sneg. Rumenjake damo v mešalnik, dodamo sladkor, vodo in olje. Mešamo, da se malo speni. Dodamo moko (v njo vmešamo pecilni prašek) in miksamo vsaj 13 minut. Dlje kot mešamo boljši je bisvit. Pečemo 35-40 minut pri 180°C. Biskvit ohladimo in ga nato razrežemo na 3 dele.
Pripravimo si mešanico za "zalivanje" torte. Vzamemo 2 dl vode in ji dodamo 2 žlici ruma ter 2 žlici sladkorja v prahu. Poizkusimo! Če nam je rumčka premalo, ga še malo dodamo:)
Naredimo puding po navodilu na emabalaži (namesto mleka damo vodo ali sok). Jaz najraje dam kr borovničev sok. Skuhamo in pustimo, da se ohladi. Večkrat premešamo (da se ne naredi skorjica). Stepemo smetano in premešamo z pudingom.
Začnemo s tortico: biskvit namočimo, posujemo z borovnicami in dodamo smetanovo maso. Nadaljujemo spet zbisvitom + borovnice + masa.
Okrasimo z marrsmallow penicami. Navodila za izdelavo marshmallow plasti v drugem mojem receptu.