želva
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Maja Lilija
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: pooočasna kuharija
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 8 kos jajca
- 300 g višenj
- 300 g marshmallows
- 400 g moke
- 400 g sladkorja
- 2 jedilna žlica ruma
- 1.6 dcl VODE
- 1.6 dcl olja
- 6 dcl sladke smetane
- 50 g masla
- 150 g sladkorja v prahu
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 4299 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 925 |
Navodila za pripravo
Spečemo 3 rolade. Za eno rolado potrebujemo: 2 jajci, 100 g moke, 100g sladkorja, 4 dcl vode in 4 dcl olja. Rolado pečemo 8 min pri 180°. Ko je pečena jo namažemo z domačo marelično marmelado in zvijemo. Narežemo jo na 1 cm debele rezine in jih zlagamo v okroglo posodo, ki jo prej obložimo s folijo za živila. Ko obložimo posodo, naredimo kremo.
Skuhamo malinov (izberemo malino ali borovnico - škoda da višnjev puding ne obstaja) puding po navodilu na embalaži (namesto mleka damo vodo višnjevega kompota ali kar višnjev sok). Kuhan puding občasno premešamo (naredi se žele). Stepemo 6 dl smetane in ji dodamo ohlajen žele. Dodamo višnje ter premešamo.
Kremo damo v okroglo posodo, ki smo jo oblekli z roladami. Kremo damo do polovice posode in znova obložimo z roladami. Potem dodamo preostanek kreme in pokrijemo z zadnjo plastjo rolad. Pokrijemo s folijo in damo v hladilnik. Ko je ohlajeno, preprosto obrnemo na podlago za torte.
Sedaj imamo pripravljen oklep želve (priložena slika).
Za pripravo nogic, glave in repa potrebujemo maso za rumove kroglice. Spečemo biskvit iz 2 jajc, 100g moke, 100g sladkorja, 4dcl vode in 4 dcl olja. Ko je pečen in ohlajen ga razdrobimo in mu dodamo rum, maslo, malo pomarančnega soka, malce mleka (mleko dodamo v primeru, če je masa presuha).
Iz mase naredimo nogice, rep in glavo. Celotno želvico "oblečemo" v marshmallow oblekico.
Vzamemo marshmallow penice in jih segrevamo v mikrovalovni pečici kakšno minuto, da se napihnejo. Še vročim dodamo sladkor v prahu in gnetemo dokler ne dobimo voljno testo, ki se ne lepi na roke. PAZI: marshmallow je zelo vroč, ko ga damo iz pečice, zato je potrebno mešat s kuhalnico ali z žlico. Ko imamo testo ga razdelimo na določeno število delov, ki jih bomo potrebovali za okrasitev. Razdelimo na določene dele, ki jih pobarvamo z jedilnimi barvami (zelena želva, rjave kocke, modre oči,..). Testo damo čez noč v shrambo, da se lepo obarva in da ga je naslednji dan lažje oblikovati.
Ko ga potrebujemo, ga vzamemo iz shrambe in ga razvaljamo. Valjamo na gustinu (nikoli na moki ali čem podobnem). In po želji okrasimo tortico.
Njami, njami, ...je že ni več:)