Moja kuhinja:

želva



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: pooočasna kuharija

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 8 kos jajca
  • 300 g višenj
  • 300 g marshmallows
  • 400 g moke
  • 400 g sladkorja
  • 2 jedilna žlica ruma
  • 1.6 dcl VODE
  • 1.6 dcl olja
  • 6 dcl sladke smetane
  • 50 g masla
  • 150 g sladkorja v prahu

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 4299

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 925

Navodila za pripravo

Spečemo 3 rolade. Za eno rolado potrebujemo: 2 jajci, 100 g moke, 100g sladkorja, 4 dcl vode in 4 dcl olja. Rolado pečemo 8 min pri 180°. Ko je pečena jo namažemo z domačo marelično marmelado in zvijemo. Narežemo jo na 1 cm debele rezine in jih zlagamo v okroglo posodo, ki jo prej obložimo s folijo za živila. Ko obložimo posodo, naredimo kremo.
Skuhamo malinov (izberemo malino ali borovnico - škoda da višnjev puding ne obstaja) puding po navodilu na embalaži (namesto mleka damo vodo višnjevega kompota ali kar višnjev sok). Kuhan puding občasno premešamo (naredi se žele). Stepemo 6 dl smetane in ji dodamo ohlajen žele. Dodamo višnje ter premešamo.
Kremo damo v okroglo posodo, ki smo jo oblekli z roladami. Kremo damo do polovice posode in znova obložimo z roladami. Potem dodamo preostanek kreme in pokrijemo z zadnjo plastjo rolad. Pokrijemo s folijo in damo v hladilnik. Ko je ohlajeno, preprosto obrnemo na podlago za torte.
Sedaj imamo pripravljen oklep želve (priložena slika).
Za pripravo nogic, glave in repa potrebujemo maso za rumove kroglice. Spečemo biskvit iz 2 jajc, 100g moke, 100g sladkorja, 4dcl vode in 4 dcl olja. Ko je pečen in ohlajen ga razdrobimo in mu dodamo rum, maslo, malo pomarančnega soka, malce mleka (mleko dodamo v primeru, če je masa presuha).
Iz mase naredimo nogice, rep in glavo. Celotno želvico "oblečemo" v marshmallow oblekico.
Vzamemo marshmallow penice in jih segrevamo v mikrovalovni pečici kakšno minuto, da se napihnejo. Še vročim dodamo sladkor v prahu in gnetemo dokler ne dobimo voljno testo, ki se ne lepi na roke. PAZI: marshmallow je zelo vroč, ko ga damo iz pečice, zato je potrebno mešat s kuhalnico ali z žlico. Ko imamo testo ga razdelimo na določeno število delov, ki jih bomo potrebovali za okrasitev. Razdelimo na določene dele, ki jih pobarvamo z jedilnimi barvami (zelena želva, rjave kocke, modre oči,..). Testo damo čez noč v shrambo, da se lepo obarva in da ga je naslednji dan lažje oblikovati.
Ko ga potrebujemo, ga vzamemo iz shrambe in ga razvaljamo. Valjamo na gustinu (nikoli na moki ali čem podobnem). In po želji okrasimo tortico.

Njami, njami, ...je že ni več:)





PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev