Hobotnica v solati
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Tina Jan
Vrsta jedi: solata
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: lahek
Količina: 2
[ Št. glasov: 1 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 200 g hobotnice
- nekaj oliv
- malo olivnega olja
- 2 stroka česna
- malo nasekljanega peteršilja
- nekaj zrnc granatnega jabolka
- 1/2 dl belega vina
- po želji malo soli po okusu ( drugače hobotnice ne solimo )
- 1 limona
- 1 pest radiča
- nekaj jušne zelenjave ( 1 paradižnik, malo svežega peteršilja, 1 čebulo, 1 strok česna, malo pora, zelene.. )
- 1 jušno kocko
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 6946 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 935 |
Navodila za pripravo
Hobotnico odtalimo in jo damo kuhati v vodo z jušno zelenjavo in mesno kocko. Kuhamo jo okoli 1 ure, da je povsem mehka.
Kuhano hobotnico ohladimo in prelijemo z belim vinom, limoninim sokom, potem pa jo narežemo na manjše kolobarje.
Na desertni krožnik nadevamo očiščen in opran radič narezan na trakce, dodamo narezano hobotnico, prelijemo olivno olje, nasekljan česen, peteršilj. Dodamo še nekaj oliv, vse skupaj pokapljamo še z limoninim sokom, po želji na koncu malo solimo in nazadnje dodamo še nekaj zrnc granatnega jabolka in okrasimo z limono.
Pa dober tek!