Moja kuhinja:

FRANCOSKA SOLATA Z DOMAČO MAJONEZO



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: zelenjavna jed

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 1 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 5 korenje
  • 4 jajca
  • 1 limonin sok
  • 1 sol,poper
  • 4 krompirji
  • 10 kumaric
  • 1 grah po želji
  • 2-3 žlice gorčice
  • 1 domača majoneza

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 5322

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 789

Navodila za pripravo

Krompir in korenje narežemo na majhne kocke in skuhamo v slani vodi. Jajci trdo skuhamo, približno 8-10 minut. Ko so skuhana, jih postavimo pod hladno vodo, da se ohladijo.
Prav tako pa na majhne kocke zrežemo še kumarice in jajca.Vse skupaj zmešamo z majonezo in gorčico,ter dodamo še grah po želji. Po želj dodamo še nekaj kisa od kumaric in limonin sok , da je bolj sočno.


PRIPRAVA DOMAČE MAJONEZE:
1 jajce
1 žlica limoninega soka
1 žlička gorčice
ščepec soli
malo popra
2 dcl sončničnega olja

S paličnim mešalnikom pokrijemo rumenjak in začnemo mešati. Ko pri dnu začne nastajati emulzija,mešalec počasi dvigujemo. Za dobro mero še malo pomiksaj.Za to izdelavo majoneze potrebujemo približno 2 minuti.

Pa dober tek





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev