FRANCOSKA SOLATA Z DOMAČO MAJONEZO
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Anton Vengust
Vrsta jedi: zelenjavna jed
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 1 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 5 korenje
- 4 jajca
- 1 limonin sok
- 1 sol,poper
- 4 krompirji
- 10 kumaric
- 1 grah po želji
- 2-3 žlice gorčice
- 1 domača majoneza
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 5322 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 789 |
Navodila za pripravo
Krompir in korenje narežemo na majhne kocke in skuhamo v slani vodi. Jajci trdo skuhamo, približno 8-10 minut. Ko so skuhana, jih postavimo pod hladno vodo, da se ohladijo.
Prav tako pa na majhne kocke zrežemo še kumarice in jajca.Vse skupaj zmešamo z majonezo in gorčico,ter dodamo še grah po želji. Po želj dodamo še nekaj kisa od kumaric in limonin sok , da je bolj sočno.
PRIPRAVA DOMAČE MAJONEZE:
1 jajce
1 žlica limoninega soka
1 žlička gorčice
ščepec soli
malo popra
2 dcl sončničnega olja
S paličnim mešalnikom pokrijemo rumenjak in začnemo mešati. Ko pri dnu začne nastajati emulzija,mešalec počasi dvigujemo. Za dobro mero še malo pomiksaj.Za to izdelavo majoneze potrebujemo približno 2 minuti.
Pa dober tek