Moja kuhinja:

ohrovtovi polpeti



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: zelenjavna jed

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 drobtine
  • 60 g ohrovt
  • 1/4 čebule
  • 1/2 jajce
  • 1/2 stroka česna
  • 1/4 žemlja

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 6875

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 802

Poglej video

Navodila za pripravo

Jed je za 1 osebo.
Napisan je za sestavine samo za eno osebo. Zato so tudi malo "smešne" količine sestavin. Če delate za več oseb, sestavine pomnožite s številom za koliko delate.

Ohrovt dobro operemo in ga damo za 5 minut kuhat. Ga ohladimo in narežemo na majhne kose.

Čebulo nasekljamo in jo na vročem olju prepražimo. Dodamo nasekljan česen in takoj ko zadiši, odstavimo iz ognja.

Žemljo namočimo v vodo. Jo pustimo vsaj 10 minut stat in potem jo ožamemo in damo k ohrovtu. Dodamo jajce, praženo čebulo, solimo, popramo in dodamo drobtine (če je preredko).

Z rokami oblikujemo polpete, jih namočimo v drobtine in spečemo na obeh straneh do zlato rjave barve.

Ponudimo toplo.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev