ohrovtovi polpeti
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Maja Lilija
Vrsta jedi: zelenjavna jed
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 drobtine
- 60 g ohrovt
- 1/4 čebule
- 1/2 jajce
- 1/2 stroka česna
- 1/4 žemlja
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 6875 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 802 |
Navodila za pripravo
Jed je za 1 osebo.
Napisan je za sestavine samo za eno osebo. Zato so tudi malo "smešne" količine sestavin. Če delate za več oseb, sestavine pomnožite s številom za koliko delate.
Ohrovt dobro operemo in ga damo za 5 minut kuhat. Ga ohladimo in narežemo na majhne kose.
Čebulo nasekljamo in jo na vročem olju prepražimo. Dodamo nasekljan česen in takoj ko zadiši, odstavimo iz ognja.
Žemljo namočimo v vodo. Jo pustimo vsaj 10 minut stat in potem jo ožamemo in damo k ohrovtu. Dodamo jajce, praženo čebulo, solimo, popramo in dodamo drobtine (če je preredko).
Z rokami oblikujemo polpete, jih namočimo v drobtine in spečemo na obeh straneh do zlato rjave barve.
Ponudimo toplo.